Riktlinjer Skidsektionen

Välkommen till IK Rex Skidor, Cykel och Friidrott

Som medlem har du möjlighet att använda idrottsklubbens lokaler, motionsspår, delta i ledarledda träningar och deltagande på tävlingar. Vår gemensamma filosofi är att alla skall ha möjlighet att vara med på träningsläger, gemensamma träningar och tävlingar där klubben har möjlighet att sponsra stora delar av kostnaderna. Den grundläggande iden är att samtliga skall ha roligt och vara med i gemenskapen vid våra sammankomster.

För att nå dessa mål förutsätter vi att aktiva och föräldrar hjälps åt med underhåll av motionsspår, klubblokaler, funktionärsinsatser vid Ottarsloppet, tävlingar, kioskförsäljning och liknande arbetsinsatser. Om alla hjälps åt med ovan nämnda saker så behöver vi bara sälja New Body, Ullmax (kläder) höst/vår Distriktets skidklubbar har gemensamt beslutat att samtliga barn & ungdomar skall få pris vid skidtävlingar oavsett placering. Av den anledningen behövs hjälp med priser till tävlingsarrangemang som RexaRacet och Ottarsloppet som anordnas av klubben.

För att det skall bli lättare för dig som aktiv och även för oss som ledare och förtroendevalda har vi klargjort några riktlinjer att rätta sig efter. IK Rex skidor cykel och friidrott skapar förutsättningarna för ditt idrottande, du avgör själv dina idrottsliga mål.

Riktlinjer tävlingsavgifter mm

Följande riktlinjer gäller för alla aktiva som deltar på träningar samt bidrar enligt ovanstående.

Självklart representerar du i klubbens färger genom att använda klubbdräkten. Vi är trevliga och schyssta mot varandra, arrangörer och funktionärer på tävlingar och läger.

Startavgifter som IK Rex betalar

Gäller tävlingsklass, skidor (rullskidor), cykel och friidrott.

• Distriktsmästerskap: Samtliga aktiva.
  • Tävlingar inom distrikt: Ungdom, junior, senior, veteraner och oldboys i tävlingsklass.
  • 1 valfritt långlopp utanför distrikt: Endast seniorer i tävlingsklass.
  • Ungdomsvasan, Ungdomscykelvasan
  • Ungdoms-SM, Junior-SM, SM: Startavg + resa + husrum (max 500 kr/person/natt).
  • Junior- och seniorcuper: Startavg + resa + husrum (max 500 kr/person/natt).

Framskjuten placering i stora lopp (betalas ut för start året efter placeringen uppnåtts)

• Vasaloppet, bland 500 första: Startavg + husrum + resa
  • Cykelvasan 90, bland 300 första: Startavg + husrum + resa
  • Tjejvasan, bland 50 första: Startavg + husrum + resa
  • Lidingöloppet, under 2:15: Startavg

Om startplatsen, där IK Rex betalat startavgiften, säljs så ska den betalas tillbaka till Rex. Anmälan och husrum administreras och betalas av Rex.

Övrigt som klubben betalar:

• Drickalangare Vasaloppet: resa+husrum

• Hemresor för junior och senior som bor på annan ort: Hemresa till DM, SM och cuper. Billigaste färdsätt ska användas, max 1000 kr/hemresa.

• Resor till läger, mästerskap och cuper utanför Uppland: Gemensam bil ersätts med 18,50 kr/mil.

Läger

Ungdom, junior och senior betalar 100 kr/natt. DM-åkande motinärer och veteraner betalar 50% av kostnaden. Förutsättning att du ställer upp på DM och KM. Motionärer och föräldrar som vill följa med välkomnas givtivis också att följa med till ett reducerat pris.

Några förtydliganden

• Yngre: 10 år och nedåt
  • Ungdomar: DM-klasserna 11-16 år
  • Juniorer: DM-klasserna 17-20 år
  • Seniorer: DM-klasserna 21-34 år
  • Veteraner: 35 år och äldre
  • DM: Distriktsmästerskap
  • SM: Svenska mästerskap
  • KM: Klubbmästerskap

Funderingar på åldersklass:

Ex. Vilken åldersklass tillhör jag? Kommande säsong 2019/2020. Ex. En åkare som är född 2006 tillhör klassen 14år oavsett om skidtävlingen går i december 2019 eller i februari 2020.

Slutligen en liten uppmaning från vallateamet. Skidor som skall förberedas av IK Rex vallagäng på tävlingsdagen skall vara rengjorda från tidigare valla samt grundparaffinerade på glidytor. IK Rex tillhandahåller vallakurs om intresse finns! På träningar och tävlingar cykel vill vi att ni har kollat över cykeln i förväg och att man har med sig en extra slang.

Fotografering:

För att andra ska kunna se vad som händer på våra träningar och läger, så lägger vi ibland upp bilder på Facebook och hemsidan. Om du/er familj, av någon anledning, inte vill vara med på bilder så ta kontakt med en av tränarna/ledarna.

Väl mött vid Ottarsborg och ute på tävlingar! Kul ska vi ha i spår och banor!

Uppdaterad: 28 OKT 2014 22:02 Skribent: Styrelsen IK Rex Skidsektion

Postadress: