Hoppa till sidans innehåll

Bingokioskinstruktion 2017


Bingokioskinstruktion sommaren 2017

En vanlig kioskkväll ska bingokiosken öppnas senast kl 18:00 (en timme före bingon börjar). Det är viktigt att korven då är varm eftersom många kommer och frågar efter korv direkt. Om du av någon anledning inte kan stå ditt datum får du själv ringa och byta med annan person på listan – gör detta i så fall i god tid före!

Vid frågor om Bingokiosken!? Ring Sofie 070-6456352 eller Ulrika 070-3541072. 

Kort anvisning hur du gör:

- Direkt när du svänger upp vid Ottars – sväng då förslagsvis först förbi ”bingokiosken” och SLÅ PÅ KORVGRYTAN så den blir varm samt KOLLA VILKA VAROR SOM REDAN FINNS DÄR UPPE (numera sparar vi så mycket som möjligt där uppe, men kolla om du behöver ta upp något från skidförrådet nere vid klubblokalen).

-Åk sedan ner till klubblokalen och börja med att larma av med stora nyckeln vid klubbrummet (där vi brukar fika, ha möten osv). Du larmar av genom att låsa upp övre låset och då slocknar röda lampan (kan vara någon som gjort detta innan men kolla så den inte lyser för då går larmet). 

- Lås sedan upp grindarna och kör förslagsvis in din bil och lasta den med grejer (OM DET BEHÖVS, numera sparar vi som sagt mycket varor uppe i kiosken) från förrådet. Du kan också använda kärran som står utanför och köra grejer påbilen får du ju endast ha före och absolut inte använda under spel!!

Det som ska finnas i kiosken och som vi säljer är:

Popcorn, små chipspåsar, klubbor, tuggummi, chokladkakor, kexchoklad, Ahlgrens bilar, Gott&Blandat, cirka 3 st korvburkar, korvbröd, olika sorters läsk (brukar spara lite uppe i kiosken så den hålls kyld). Vi säljer även kaffe och liten kaka till kaffet för den som vill ha. Du kan brygga kaffe i kiosken numera.

-Kör sedan upp kioskvarorna och lägg i korven ganska omgående. Det är viktigt att det är vatten över värmeslingorna/rören i botten, annars blir inte korvlådan varm. Se till att korvlådan står på cirka 60-70° och lägg sedan i korven.  Varmare vatten kan få korven att spricka. Du kan använda korvspade/vatten i korvgrytan.  Vill du kan du ju också värma vatten i vattenkokaren till korvgrytan så blir korven snabbare varm.  

-Ställ ut soptunnan som står inne i kiosken innan du öppnar. 

-Ställ gärna ut bord och stolar som finns i förrådet (brevid kuren) strax framför kiosken. Ett bord har du förslagsvis ketchup och senap på där de själva kan ta ketchup och senap. 

 -Om du har bilen med dig bör du ställa den bakom ”brickförsäljningen” eller i backen upp så att du lätt kan smita därifrån när du sålt klart utan att störa. 

-Kiosken stängs efter pausen (cirka 20:30). Vi säljer alltså före bingon och i pausen. Numera brukar det oftast gå mest innan eller att det är ganska lika med försäljningen innan som i pausen. Cirka 3 korvbukrar brukar gå åt. När du öppnar sista korvburken - försök ta lite i taget så kan du frysa ner den icke värmda korven.  

-Var nog med att diska korvtänger/korvgryta och kaffetermos och se till att det är så rent och snyggt som det går. Tänk hur du vill att det ska se ut när nästa person kommer och ska sälja.  

- Frys överblivet korvbröd liksom eventuell överbliven korv som inte är uppvärmd (finns plastpåsar i kiosken). Om det blir varma korvar över är det inte så mycket man kan göra men man får försöka beräkna så gott det går.  

- Lås och bomma igen förråd och grindar.  

-Larma på vid klubblokalen om ni larmade av när ni kom.

 

Redovisning kassa

Du som står i bingokiosken ansvarar för att rätt växelkassa (1000 kr av olika valörer –se kassalock) samt nycklar överlämnas i god tid till nästa person på listan. 

När du avslutat bingokioskförsäljningen ansvarar du för att rätt växelkassa finns i kassalådan. Du redovisar din försäljning på lapp som du finner i kassalådan. Försäljningssumman sätter du sedan så fort som möjligt in på IK Rex Skidors BG 411-6034 och skriver i meddelanderutan namn/bingokioskförsäljning. Om du av någon anledning inte kan sätta in beloppet måste du kontakta kassör Pelle Mattsson tel 073-9540317.

 

Sist men inte minst – tack för hjälpen!

Uppdaterad: 06 JUL 2017 19:24 Skribent: Pär Ohlström
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
IK Rex - Skidor
Jerker Axlund, Ottarsborg 105
74895 Örbyhus

Besöksadress:
Ottarsborg, Ottarsborg 105
74895 Örbyhus

Kontakt:
Tel: 018337060
Fax: 018337060
E-post: This is a mailto link

Se all info