Riktlinjer Skidsektionen

Välkommen till IK Rex Skidor säsongen 2014/2015

Som medlem har du möjlighet att använda idrottsklubbens lokaler, motionsspår, delta i ledarledda träningar och deltagande på tävlingar. Vår gemensamma filosofi är att alla skall ha möjlighet att vara med på träningsläger, gemensamma träningar och tävlingar där klubben har möjlighet att sponsra stora delar av kostnaderna. Den grundläggande iden är att samtliga skall ha roligt och vara med i gemenskapen och vid våra sammankomster.

För att nå dessa mål förutsätter vi att aktiva och föräldrar hjälps åt med underhåll av motionsspår, klubblokaler, funktionärsinsatser vid tävlingar, skogsplantering, kioskförsäljning, New Body-försäljning (kläder) och liknande arbetsinsatser. Distriktets klubbar har gemensamt beslutat att samtliga barn & ungdomar skall få pris vid tävlingar oavsett placering. Av den anledningen behövs hjälp med priser till tävlingsarrangemang som RexaRacet och Ottarsloppet som anordnas av klubben.

För att det skall bli lättare för dig som aktiv och även för oss som ledare och förtroendevalda har vi klargjort några riktlinjer att rätta sig efter. IK Rex skidor skapar förutsättningarna för ditt idrottande, du avgör själv dina idrottsliga mål.

Riktlinjer tävlingsavgifter mm

Självklart representerar du i klubbens färger genom att använda klubbdräkten som finns att låna.

ü  Startavgifter för tävlingsklass upp till 400kr betalas av klubben

ü  Vasaloppet, placering 500 första: Startavgift + husrum + resa betalas av klubben**

ü  Tjejvasan, placering 50 första: Startavgift + husrum + resa betalas av klubben**

ü  Öppetspår, startavgiften betalas av åkaren

ü  Skejtvasan tävlingsklass, startavgiften betalas av klubben

ü  Skejtvasan motionsklass, startavgiften betalas av åkaren

ü  Ungdomsvasan, startavgiften betalas av klubben

ü  Drickalangare till Vasaloppet & Tjejvasan: resa + husrum betalas av klubben

ü  Övriga vasalopp, beslutas av sektionsstyrelsen

ü  Mästerskapstävlingar, Ungdoms-SM, Junior-SM, SM: Startavgift + resa + husrum (tak 300 kr/person/natt) betalas av klubben

ü  Junior- och Seniorcuper, Startavgift + husrum (tak 300 kr/person/natt) + resa betalas av klubben.

OBS!

Resor för rexare som numera bor på annan ort kommer att få sina hemresor till DM, SM och cuper betalda med ett tak på 1000 kr/hemresa. Billigaste möjliga färdsätt och biljett ska tillämpas.

ü  Läger: De som åker med för första gången (yngre, nyförvärv etc) betalar halva lägerkostnaden. Förutsättning att du ställer upp på DM, NUM, KM. De som varit med i verksamheten och ställt upp och åkt DM föregående år får endast betala självkostnadspris för maten. Förutsättning här också att du ställer upp på DM, NUM och KM. Motionärer samt föräldrar som vill följa med välkomnas givetvis också att följa med men får stå för lägerkostnaden själva.

ü  Hela startavgiften alla terrängtävlingar i Uppland där du springer i tävlingsklass. Förutsätter att du är med i verksamheten i övrigt.

ü  Startavgift Lindingöloppet till samtliga som är med i verksamheten, tävlar i DM osv…

Startavgift till rullskidtävlingar för ungdomar, juniorer och seniorer betalas av Rex. Motionärer och oldboys betalar själva.

** = För att få ersättning osv krävs också att du åker DM-tävlingar samt KM.

Med resa avses gemensam bil som ersätts med 15 kr per mil. Vid sjukdom eller dylikt där anmälan skett meddelas alltid din ledare.

Vid sjukdom eller försäljning av startplats då Rex betalat startavgiften skall startavgiften betalas tillbaka till Rex.

Anmälan och husrum till tävlingar skall administreras och betalas av Rex.

Mer info på baksidan….

Några förtydligande:

Vad menar vi med?

·         Yngre: 10år och neråt

·         Ungdomar: DM-klasserna 11-16år

·         Juniorer: DM-kasserna 17-20år

·         Seniorer: DM-klasserna 21-34år

·         Veteraner: 35år och äldre

·         DM: Distriktsmästerskap

·         SM: Svenska mästerskap

·         SvM: Svealandsmästerskap

·         NUM: Nordupplandsmästerskap

·         KM: Klubbmästerskap

Funderingar på åldersklass:

Ex. Vilken åldersklass tillhör jag? Kommande säsong 2014/2015. Ex. En åkare som är född 2001 tillhör klassen 14år oavsett om skidtävlingen går i december 2014 eller i februari 2015.

Slutligen en liten uppmaning/önskan från vallateamet. Skidor som skall förberedas av IK Rex vallagäng på tävlingsdagen på tävlingensdagen skall vara rengjorda från tidigare valla samt grundpraffinerade på glidytor. IK Rex tillahandahåller vallakurs om intresse finns!

Väl mött vit Ottarsborg och ute på tävlingar! Nu laddar vi strax för en ny härlig skidvinter. Kul ska vi ha i spår och utanför spår!

Styrelsen IK Rex skidsektion

Uppdaterad: 2014-10-28 22:02