Hoppa till sidans innehåll

Instruktion för bingokioskförsäljning 2015


Bingokioskinstruktion Sommaren 2015

En vanlig bingokioskkväll ska bingokiosken öppnas senast kl 18:00 (en timme före att bingon börjar).  Då är det viktigt att korven är varm – många kommer tidigt och vill köpa korv. Om du av någon anledning inte kan stå ditt datum får du själv ringa och byta med annan person på listan – gör detta i så fall i god tid.

Vid frågor: Ring Sofie 070-6456352 eller Ulrika 070-3541072

En kort sammanfattande anvisning till hur du gör:

1). Börja med att larma av med stora nyckeln vid klubbrummet (lås upp övre låset och röda lampan slocknar). Om du inte gör detta går larmet när du går in i förrådet och hämtar varorna.

2). Lås upp grindarna och kör in bilen till förrådet och lasta bilen (alternativt kärran som står utanför - det väljer du själv) med det som ska finnas för försäljning.

  • Läsk (brukar spara litegrann uppe i kiosken men p g a inbrottsrisk vågar vi i dagläget just inte ha någon dricka stå kvar där).
  • Korvburkar (ta upp cirka 3 st men öppna gärna en i taget och ibland går bara 2 st burkar åt så lägg inte i mer korv än vad du tror går åt). Om du inte lägger i korven i korvgrytan kan du frysa in korven så att den kan användas nästa gång. Plastpåsar ska finnas i kiosken/förrådet.
  • Ketchup, senap.
  • Korvbröd (Sofie mfl  tar upp för tining innan).
  • Godis inkl chokladkakor, kexchoklad, chips, popcorn, bugg och klubbor.
  • Bryggt kaffe + småkakor (finns i frysen). Kaffet får du brygga inne i klubbrummet - cirka 2-3 termosar till pausen kan va bra att ha iaf. Svårt att säga hur mkt det går åt, väldigt olika. Du kan ju förslagsvis gå ner och brygga mer i pausen.

OBS! Du kan se på prislistan i förrådet och i kiosken vad som ska finnas.

 

Servetter, korvbrödspapper och konservöppnare ska finnas uppe i kiosken och ska aldrig tas ner därifrån!

3). Åk sedan upp med detta och sätt igång korvlådan så att korven blir varm i tid (detta kan du om du vill också göra direkt när du kommer). Viktigt att det är vatten över värmeslingorna/rören i botten, annars blir inte korvlådan varm. Ställ korvlådan på cirka 70° och lägg sedan i korven. Varmare vatten får korven att spricka.

4) I kiosken finns sopkärl samt ett bord som du bör ställa ut innan öppning. Bordet använder du till ketchup/senap som kunderna förslagsvis tar själva.

5). Försök att ställ in drickan så fort som möjligt så den blir kall – kall dricka brukar vara något som kunderna är noga med! Ställ också fram några godispåsar och drickor i fönstret för ”skyltning” så att kunderna ser vad som finns. Chokladkakorna och kexchokladen förvaras bäst i kylskåpet.

6) Om du har bilen med dig upp bör du ställa den vid ”brickförsäljningen” (i backen, på sidan av uppfarten till Ottarsborg) så att du lätt kan smita därifrån utan att störa när du sålt klart.

7). Kiosken stängs efter pausen (cirka 20:30). Vi säljer alltså före bingon och i pausen.

8). När du sålt klart lastar du alla varor på kärran och drar ner dem till förrådet igen. Du får INTE använda bilen under spel!

9). Diska korvgryta och korvtänger i klubblokalen och ställ in det rent i förrådet.

10). Frys överblivet korvbröd liksom eventuell överbliven korv som inte är uppvärmd. Blir det varma korvar över är det inte så mycket att göra.

11). Om det är något som håller på att ta slut – meddela då Sofie så att det kan handlas hem till nästa gång. Sofies mobil 070-6456352.

12). Lås och bomma igen förråd och grindar.

13). Larma på vid klubblokalen om ni larmade av när ni kom.

14). Instruktion angående växelkassan (+ nycklar).

Du som står i bingokiosken ansvarar för att rätt växelkassa + nycklar (1000 kr, för valörer – se kassalock) överlämnas i god tid till nästa person på listan.

När du avslutat bingokioskförsäljningen ansvarar du för att rätt växelkassa finns i kassalådan. Du ansvarar också för att på tillhörande redovisningsblock redovisa din försäljning (se bifogad anvisning på lösblad).  Originalet/den vita lappen samt den gula lappen viker du ihop och lägger i Rex-kuvertet i kassalådan. Det ”rosa kvittot” sparar du för säkerhetsskull för egen del.

Inom närmaste veckan (efter försäljningsdatum) ansvarar du för att försäljningsbeloppet sätts in på IK Rex Skidors BG 411-6034. Om du av någon anledning inte kan sätta in beloppet måste du kontakta kassör Pelle Mattsson, tel: 073-9540317.

Sist men inte minst – tack för hjälpen!

 

                                                                                                                    /IK REX SKIDSEKTION

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det finns inget album kopplat till denna sida.
 
 

Postadress:
IK Rex - Skidor
Jerker Axlund, Ottarsborg 105
74895 Örbyhus

Besöksadress:
Ottarsborg, Ottarsborg 105
74895 Örbyhus

Kontakt:
Tel: 018337060
Fax: 018337060
E-post: This is a mailto link

Se all info